Počeo “Mesec čistoće” u Somboru

Akcija „Mesec čistoće“ tokom koje građani mogu potpuno besplatno da odlože kabasti, biorazgradivi, baštenski i manje količine građevinskog otpada iz svojih domaćinstava počela je juče, a sam početak akcije na lokaciji u prigradskom naselju Bukovac ispratili su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić i direktor JKP „Čistoća“ Sombor Dragan Radojčić.

Akcija kojom je obuhvaćeno 350 somborskih ulica, traje od 28. marta do 6. maja, a svi građani koji žele da odlože otpad dužni su da najranije 48 sati pre termina predviđenog rasporedom, pripreme i iznesu otpad ispred objekata stanovanja.

Zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica istakla je da je ovo još jedna akcija koja doprinosi zaštiti životne sredine, tokom koje se na jedan organizovan i adekvatan način domaćinstva oslobađaju kućnog otpada i pozvala sugrađane da se u skladu sa rasporedom uključe u akciju.

„Pozivamo građane da prate kad je raspored njihove ulice, njihovog kraja, da se pripreme na vreme i da svoje smeće iznesu na adekvatno mesto“, rekla je Tica.

Otpad je potrebno odložiti na javnu površinu gde je pristupačno za manipulisanje radnim mašinama, tako da ne ugrožava saobraćajnice i pešačke staze, ne zaklanja i ne nalazi se pored saobraćajnih znakova i bandera i ne zatrpava šančeve.

Izvor i foto: sombor.rs