Palić domaćin prvomajskog uranka

Nakon dve godine pauze zbog pandemije, Palić će ponovo biti domaćin prvomajskog uranka. Od četvorodnevne manifestacije očekuje se da privuče više desetina hiljada posetilaca iz Subotice, zemlje i inostranstva.

Od tridesetog aprila do trećeg maja slika sa Palića će opet izgledati kao nekada, kada se znalo okupiti i po stotinu hiljada ljudi. Po trideset i sedmi put – vašar ugostiteljstva i rukotvorina, gurmanska parada duž cele obale, najveći luna park u zemlji.
“Pozivamo sve da za vreme prvomajskih praznika posete Palić i provedu sa nama četiri dana, uživajući u proleću i programu koji smo pripremili za njih”, poručila je Timea Tripolski iz preduzeća “Park Palić”.

Nezaobilazna tačka za posetiti biće i Zoološki vrt sa raznim izložbama posvećenim flori i fauni, odnosno atraktivnim programom hranjenja životinja.

“Nadamo se velikoj poseti i da ćemo ponovo, posle ove dve teške godine, kada su postojala brojna ograničenja usled Kovid pandemije, ove godine se vratiti na turističku scenu i zajedno sa Park Palićem upriličiti prvomajske praznike onako kako su naši posetioci i građani navikli”, kaže direktorka ZOO Palić Sonja Mandić.

Nezaobilazni deo prvomajskih praznika na Paliću biće i sportski događaji – regata, letenje paraglajderima i rekreativna vožnja u Subotici znana kao Trimbi, koji će biti organizovan po četrdeset i peti put.

Izvor i foto: rtv.rs