Nova bokserska sala kluba “Srem”

Grad Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u sport i svoje sportiste. Jedan od rezultata toga je i nova sala bokserskog kluba “Srem”, koja je opremljena svom pratećom i neophodnom opremom za vežbanje. Ova sala će se koristiti isključivo za boks i ona predstavlja rezultat saradnje kluba i lokalne samouprave, u cilju obezbeđivanja boljih uslova za treninge i samim tim i bolja ostvarenja na takmičenjima.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i Bokserskog saveza Srbije.
Novi, poboljšani uslovi za trening će svakako doprineti boljem i kvalitetnijem treningu, što će značiti i bolje rezultate na takmičenjima. Ova sala najviše znači njenim korisnicima, a to su bokseri kluba.

Bokserskiklub “Srem” postoji od 1946.godine i jedan je od prvih bokserskih klubova u tadašnjoj Jugoslaviji. Godinama su bokseri ovog kluba trenirali u Poslovno sportskom centru “Pinki” u improvizovanom magacinskom prostoru, te nisu imali uslove koji su im bili neophodni.
Na promociji sale i kluba prisustvovali su Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta sportski direktor i Slobodan Đurić potpredsednik, a ispred Grada Petar Samardžić zamenik gradonačelnice i Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada.

Nova sala je opremljena po najvišim standardima, koja sadrži prateću opremu i rekvizite, a lokalna samouprava i Sportski savez Grada će, svakako stati iza kluba i uvek biti na raspolaganju, izjavio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Samardžić je, takođe izjavio da se nada da će se bokseri ovok kluba vrlo brzo preseliti iz ovih prostorija na takmičenja i da će osvajati trofeje i nagrade i tako, na najbolji način predstavljati svoj Grad.

Izvor i foto: rtv.rs