Nedimović i Božić posetili dve vojvođanske opštine

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetili su dve vojvođanske opštine, Adu i Sentu. U mestu Utrine, u opštini Ada, ministra i pokrajinskog sekretara dočekali su predsednik opštine Zoltan Bilicki, zamenik predsednika opštine Zoran Dragin i zamenik predsednika Skupštine opštine Atila Buču.

Delegacija je obišla poljoprivredno gazdinstvo domaćina Ferenca Lataka, koji se bavi ratarstvom i povrtarstvom i na svom imanju, gde obrađuje oko 200 hektara zemlje, gaji paštrnak, mirođiju, sirak metlaš, kukuruz, pšenicu i ječam. Farenc Latak redovno prati konkurse i do sada je preko Pokrajinskog sekretarijata dobio sistem za zalivanje, za koji je konkurisao i ove godine.

Nedimović i Božić su zatim obišli mesto Tornjoš u opštini Senta, gde su ih dočekali zamenik predsednika opštine Dragan Todorović, pokrajinski poslanik Igor Stojkov i pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu Ervin Siđi. U ovoj opštini posetili su domaćinstvo Nemanje Petrovića, koji obrađuje 80 hektara zemlje na kojoj se bavi ratarstvom i stočarstvom. Petrović gaji 40 bikova simentalaca i obrađuje pšenicu, kukuruz, suncokret i uljanu repicu. Preko Ministarstva poljoprivrede dobio je četiri prikolice.

Trenutno učestvuje na IPARD konkursu, dok je preko Pokrajinskog sekretarijata konkurisao za sistem za navodnjavanje.

Izvor i foto: formatzabalj.rs