Na okružnu smotru recitatora plasiralo se 18 učenika iz Kikinde

U Kikindi je održana Gradska smotra recitatora ”Pesniče naroda mog”, na kojoj su učestvovala 42 učenika osnovnih i srednjih škola. Njih 18 plasiralo se na okružnu smotru, koja će se održati u Čoki.

Gradska smotra recitatora ”Pesniče naroda mog”, koja se u Kikindi održava duže od 50 godina, završena je proglašenjem 18 učenika osnovnih i srednjih škola koji su se plasirali na okružno takmičenje u Čoki. Na nadmetanju u Kulturnom centru Kikinda ukupno su učestvovala 42 recitatora. Iako je ove godine bilo najmanje takmičara, to se nije odrazilo na kvalitet, jer oni koji poeziju vole uz podršku svojih mentora, prikazali su zavidno znanje govorništva i prenošenja emocija.

”Smotra je pokazala da mlade generacije još uvek doživljavaju poeziju kao kraljicu književnosti, jer treba mnogo truda i rada da se izgradi jedan dobar recitator. Vidi se da se u našim školama to još uvek nedovoljno ceni, tako da su ovo vannastavne aktivnosti, koje predstavljaju veliku ljubav i trud svih onih koji žele da prisustvuju i takmiče se” – istakla je Marija Tanackov, predsednica žirija Gradske smotre recitatora.

Najbolji iz Kikinde vrlo brzo predstaviće se žiriju na okružnoj smotri u Čoki, a potom će se, ukoliko prođu, nadmetati u Sečnju na pokrajinskom recitatorskom takmičenju. Republička smotra ove godine održaće se u Valjevu.

Izvor i foto: rtv.rs