Ministarka Matić posetila Inđiju

Opština Inđija je u protekle dve godine izbila u sam vrh turističke ponude Srbije, zaključak je sa današnje posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić opštini Inđija.

Glavna tema razgovora bila je zajednička saradnja Opštine Inđija i resornog Ministarstva na realizacije kapitalnog projekta izgradnje šetališta nad Dunavom u Starom Slankamenu.

Projekat je vredan 120 miliona dinara a u prvoj fazi lokalna samouprava konkurisaće za 35 miliona dinara.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je podatak da je budžet namenjen turizmu 2016. godine iznosio 11 miliona dinara dok je za ovu izdvojeno čak 70 miliona dinara.

-Da nije bilo privrede i 14 novih potpisanih investicija ne bi mogli govoriti o razvoju u turizam.

Gak je dodao da kada ima ideja, volje i znanja onda se može mnogo toga uraditi.

Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija, izjavio je da se za samo devet meseci uspelo otvoriti dva važna turistička lokaliteta-Keltsko selo i muzej Adligat, dodavši da u tekućoj godini Turističku organizaciju očekuje realizacija šest infrastrukturnih projekata.

U proteklih pet godina uloženo je 55 miliona dinara u različite infrastrukturne projekte i manifestacije od strane resornog Ministarstva, navela je ministarka Tatjana Matić.
-Ministarstvo će nastaviti da bude pouzdan partner Opštini Inđija, posebno u nautičkom turizmu, kad je reč o reci Dunav i obali ove divne reke koja u turističke svrhe nije bila dovoljno iskorišćena istakla je ministarka Matić.

Nakon sastanka u opštini, upriličena je poseta turističkom lokalitetu Keltsko selo i muzeju Adligat.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Foto: Opština Inđija