“Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života” – podrška zapošljavanju Roma

Obuka u okviru projekta “Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života”, koja se implementira kroz program “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, održana je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa.

Obuka će biti realizovana dva dana. Ciljne grupe su: pripadnici romske populacije, nezaposlene žene starije od 55 godina, žene žrtve nasilja – korisnice usluga Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici i radno sposobne osobe sa invaliditetom.

Nosilac projekta je Grad Sremska Mitrovica, uz podršku partnera iz Sremske Mitrovice, Rume i Novog Sada. Na obuce su se pored projekta predstavile i aktivnosti koje se tiču samozapošljavanja, a podrazumevaju obuku za pisanje biznis plana za osobe koje su zainteresovane za pokretanje sopstvenog biznisa.

Obuka se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje koju realizuje GIZ sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa kroz primenu održivih inovativnih modela socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixabay.com