Kikindska biblioteka traži najbolji trejler za knjigu

Narodna biblioteka ,,Jovan Popović” raspisala je peti po redu nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu u Srbiji, BIH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji. Prema propozicijama, trejler za knjigu ne može biti kraći od 30 sekundi i duži od 10 minuta, a na konkursu mogu učestvovati autori do 20 godina starosti. Jedan autor može da učestvuje sa najviše dva rada – odnosno jedan samostalni i jedan grupni. Grupu čini najviše sedam članova.

Radovi se šalju na mejl adresu kultura@kibiblioteka.org.rs (koristiti wetransfer) najkasnije do 15. juna 2022. godine. U prijavi je obavezno navesti razred, školu, kontakt telefon i kratak opis trejlera.

Naziv trejlera čine naslov knjige i ime autora/grupe autora trejlera. Trejler je video zapis- snimljeni materijal ili animacija i mora biti u rezoluciji visokog kvaliteta (full HD). Trejler predstavlja originalan rad autora, pomoć starijih, roditelja ili nastavnika je dozvoljena, ali ideja i realizacija moraju biti autorove.

Autori koji pošalju svoje radove saglasni su da se njihov video objavi ili koristi kasnije u promotivne svrhe. Izabrane knjige mogu biti deo školske lektire, a trejleri koji sadrže nepristojan sadržaj ili krše autorska prava biće automatski diskvalifikovani.

Izvor i foto: Kikinda online news