Građani koji imaju vaučere mogu da rezervišu smeštaj u 27 turističkih objekata u Subotici i na Paliću

Građani koji su ostvarili pravo na turističke vaučere uz subvencije od 5.000 dinara, mogu da rezervišu smeštaj u nekom od 27 objekata u Subotici i na Paliću. U Turističkoj organizaciji Subotice kažu da će ove godine posebnu pažnju posvetiti seoskom turizmu i aktivnom odmoru i očekuju da će naići na veliko interesovanje gostiju.
Uprkos pandemiji, 2021. godina je za Suboticu i Palić u turističkom smislu bila jedna od najuspešnijih u protekloj deceniji jer je za više od 30 odsto povećan broj posetilaca, kao i dužina boravka onih koji su odabrali da tu provedu odmor.
S obzirom da je za samo prvih 11 dana ove godine podeljeno svih 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, a da je u ovom sistemu i 27 smeštajnih kapaciteta na severu Vojvodine, u Turističkoj organizaciji Subotice ove godine očekuju još više gostiju.

“U Subotici imamo osam, na Paliću 19, a u Ljutovu jedan objekat tako da će svako ko tu želi da rezerviše smeštaj moći da pronađe ono što njemu odgovara. Želim da istaknem da smo u sistemu vaučera u toku prošle godine ostvarili više od 3.500 noćenja, što je svakako značajna cifra ako gledamo segment ugostiteljske usluge. Verujemo da će i ove godine veliki broj turista doći na našu destinaciju i boraviti ovde na osnovu vaučera koje je obezbedilo Ministarstvo turizma”, kaže Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.
Građani koji su ostvarili pravo na vaučer uz subvencije od po 5.000 dinara, moći će da ga koriste isključivo u turističkom objektu u kome rezervišu smeštaj, što treba da učine bar 30 dana pre početka realizacije aranžmana, a sve to mogu da obave posredstvom sistema e-turista.

“Činjenica da su u rekordnom roku podeljeni svi vaučeri pokazuje veliko interesovanje građana da provedu odmor u svojoj zemlji, što je svakako dobro i što treba podržavati. Siguran sam da će nadležno ministarstvo, kao i pokrajinski sekretarijat, i ubuduće osluškivati potrebe tržišta, odnosno građana, te da će u narednom periodu biti moguće dobiti i dodatne vaučere kao podsticaj odmoru u Srbiji”, kaže Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
Po osnovu rezervacije putem vaučera, građani mogu da obezbede smeštaj u trajanju od najmanje pet noćenja, u nekom od 1.200 turističkih objekata širom Srbije, a svoje pravo na subvencionisani odmor mogu da ostvare do 20. novembra.

U Turističkoj organizaciji Subotice kažu da će ove godine, više nego pre, posetiocima nuditi miran odmor na salašu, ali i avanture koje donosi aktivni odmor jer su upravo to iskazane potrebe gostiju koji za uživanje u blagodetima slobodnog vremena biraju sever Vojvodine.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixabay