Dodeljeno 70 autosedišta za decu iz opštine Žabalj

Roditeljima iz opštine Žabalj dodeljeno je 70 dečjih autosedišta, kada je održano i predavanje o njihovom pravilnom korišćenju. Lokalna samouprava obezbedila je 60, dok je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obezbedila još 10 autosedišta.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović naglasio je da je važno da lokalna samouprava bude društveno odgovorna, naročito kad su najmlađi u pitanju.

„Trudimo se da svake godine obezbedimo neophodna tehnička sredstva za bezbednost u vožnji, kao što su dečja autosedišta, ali bitno je i organizovanje edukacija i pokaznih vežbi, u cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju“, rekao je predsednik opštine.

Jelena Aksentijević iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja istakla je da se značaj ove aktivnosti ogleda u tome što roditelji imaju priliku da se upoznaju sa najbitnijim stavkama, koje su bitne za pravilnu upotrebu autosedišta.

„Roditelji imaju mogućnost da aktivno učestvuju u obuci, da nam postave pitanja i reše nedoumice koje imaju. Vrlo je važno da stalno radimo na tome da se svest roditelja iz dana u dan povećava i da budemo svesni koliko je važna bezbednost u saobraćaju, jer upravo prevencijom možemo da postignemo mnogo bolje rezultate“, objasnila je Jelena Aksentijević. Iz lokalne samouprave poručili su da će i ubuduće ulagati velike napore u sprovođenje ovakvih i sličnih aktivnosti, koje će građane usmeravati na preventivno delovanje, uz logističku i tehničku pomoć stručnih službi opštine.

Izvor i foto: formatzabalj.rs