Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Žablju i Čurugu

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem posetila je Žabalj i Čurug. Najpre su posetili žabaljsku OŠ „Miloš Crnjanski“, gde su započeti radovi na rekonstrukciji objekta, kao i Vatrogasni dom Žabalj, koji je u potpunosti rekonstruisan. Zatim su u Čurugu posetili Dom za duševno obolela lica, gde je započeta izgradnja novog objekta, kao i rekonstrukcija postojećeg, zahvaljujući čemu će korisnici boraviti u mnogo boljim uslovima. Obišli su i radove u Ulici dr Lazara Pačua, koja je jedna od nekoliko čuruških ulica koje se rekonstruišu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je važnost izgradnje i rekonstrukcije Doma za duševno obolela lica u Čurugu.
„To je izuzetno važna vest i jedna od najvrednijih investicija u sistem socijalne zaštite u našoj zemlji, posebno u Vojvodini, vredna više od 920 miliona dinara. Izgradnja i rekonstrukcija Doma za duševno obolela lica u Čurugu veoma je značajna, jer više od 200 korisnika nije imalo adekvatan tretman, odnosno boravili su u ne baš idealnim uslovima“, rekao je Mirović i objasnio da su dve godine pripremali ovu investiciju, zajedno sa lokalnom samoupravom.

Predsednik opštine Uroš Radanović zahvalio se Pokrajinskoj vladi na nesebičnoj podršci u podizanju kvaliteta života svih građana.
„U saradnji sa Pokrajinskom vladom ostvarili smo niz infrastrukturnih projekata, ulagalo se u škole, puteve, zdravstvo, u komunalnu delatnost… Tokom obilaska, napravili smo još planova šta ćemo raditi tokom ove i narednih godina, a siguran sam da ćemo i u tome uspeti, zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade“, poručio je Radanović.

Pokrajinska vlada i Opština Žabalj finansiraju rekonstrukciju ukupno sedam kilometara puta u Čurugu. Kako su poručili, uspeli su da realizuju sve ono u šta su zajednički ulagali. Potpuno je rekonstruisan Vatrogasni dom Žabalj, u toku su investicije u objekte osnovne i srednje škole u Žablju. Uloženo je više od 850 miliona dinara u opštinu u proteklih šest godina. Takođe, poboljšani su uslovi života kada je reč o komunalnoj infrastrukturi, kao i o rekonstrukciji škola, kako u Žablju, tako i u Čurugu i Gospođincima.
Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa ulaganjem u žabaljsku opštinu, u sva naseljena mesta, kao što je činila u proteklih pet, gotovo šest godina, tokom kojih su uradili mnoge važne poslove.

Izvor i foto: formatzabalj.rs