Apatinska kajakašica pozvana na pripreme reprezentacije mlađih kategorija

Apatinka Dajana Urtajl, kajakašica Kajak kluba „Panonija“, dobila je poziv za pripreme reprezentacije mlađih kategorija u Trebinju u periodu od 20. februara do 5. marta 2022. godine.

Dajana se prošle godine izborila za mesto među najboljim kadetima Srbije i učešće na regati „Olimpijskih nada“. Sa samo šesnaest godina, radom i upornošću, budi nadu da će nakon priprema u reprezentaciji mladih kajakašica, nastupati i na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine starosti u Beogradu. Ovaj uspeh vraća i poverenje u apatinski kajakaški klub koji godinama neguje mlade talente bez obzira na sve poteškoće kojima se suočavaju. Dajana trenira gotovo deset godina.

Počela je u školi kajaka, bila pionir i lagano stasavala do kadeta. Sa Dajanom radi trener Jovo Mandić koji je pripremao za državno prvenstvo i takmičenje „Olimpijske nade“. Ulazak u kadetsku reprezentaciju ostvarila je osvajanjem trećeg mesta u kategoriji K-1 200 m na državnom prvenstvu i kao prvoplasirana u svojoj uzrasnoj kategoriji potvrdila dobar uspeh. Sa reprezentacijom se takmičila u Račicama u Republici Češkoj na „Olimpijskim nadama“ za kategorije od 13 do 16 godina.

Izvor: vojvodinauzivo

Foto: pexels.com