226 miliona dinara za puteve u Subotici i na Paliću

Grad Subotica je na konkursu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine dobio 170 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture. Pored toga značajna sredstva za ovaj posao obezbeđena su i u gradskoj kasi.

U proteklom periodu rekonstruisane su neke značajne saobraćajnice u Subotici, između ostalih i Ulica Jovana Mikića u dužini od jednog kilometra. Samo za tu ulicu izdvojeno je 14,5 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena u gradskom budžetu, u kojem je za izgradnju i obnovu putne infrastrukture ove godine predviđeno 56 miliona dinara.

“Od ovih sredstava do sada je rehabilitovan kolovoz u četiri ulice, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra. U narednom priodu biće rehabilitovan kolovoz u još rti ulice, u ukupnoj dužini od 1,5 kilometara. Ono što je u toku, to su radovi na rekonstrukciji centralnog trga i trotoara u Bajmoku. Ovaj trg će dobiti novu rasvetu i novu urbanu opremu, a u planu je i da se izvrši rekonstrukcija trga ispred Hale sportova, odnosno parking, čime će biti obezbeđeno dodatnih 40 parking mesta. Za to je obezbeđeno dodatnih sedam miliona dinara iz gradskog budžeta”, objašnjava Milan Marjanov, rukovodilac Službe za upravljanje putevima u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Mnogo značajnija sredstva, rekordnih 170 miliona, Subotica je obezbedila preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

“Iz ovih sredstava biće izgrađen kolovoz u šest ulica, od kojih dve u gradskim i četiri u prigradskim mesnim zajednicama, a osim toga biće rahabilitovan i kolovoz na Novosadskom putu, tojest obilaznici oko Palića, u dužini od oko 5 kilometara, čime će se rešiti dugogodišnji problem odvijanja saobraćaja na tom delu”, dodaje Marjanov.

Ukupna sredstva od 226 miliona dinara dakle rešavaju brojne probleme u Subotici i na Paliću, ali kako nadležni ističu, obezbeđuju i ravnomeran razvoj kako gradskih, tako i prigradskih mesnih zajednica.

Izvor i foto: rtv.rs